Ari Jalonen: Autoilija kiittää näistä ratkaisuista – romutuspalkkio takaisin

elokuu 31, 2017 | Yleinen

“Autojen romutuspalkkio otetaan taas käyttöön. Tämä tehtiin sinisten vaatimuksesta” iloitsee Ari Jalonen (s), joka on myös eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja.

Romutuspalkkioon on varattu yhteensä 8 miljoonaa euroa ensi vuodelle. Romutushyvityksiä saa uuden vähäpäästöisen auton oston yhteydessä niin kauan kuin potista riittää. Viime kerralla autokantaa alettiin uusia suurella innolla. Romutuspalkkiota on kyselty paljon takaisin.

”Autovero laskee hallitusneuvotteluissa sovitun mukaisesti. Ja me siniset pidimme huolen, että bensaveroon ei tullut korotuksia. Maakunnissakin pitää olla varaa asua ja käydä työssä.”

Kokonaisuudessaan hallituksen budjettilinjaukset ovat autoilijamyönteisiä, mutta samalla ympäristönkin huomioon ottavia. Sinisille on tärkeää, että pitkien etäisyyksien Suomessa liikkumisen kustannukset pysyvät aisoissa niin yksityisen kuin raskaan liikenteen osalta.

”Kehäkolmosen ulkopuolinen joukkoliikenne tuskin kehittyy merkittävästi parempaan suuntaan lähiaikoina. Yksityisautoilu on ja pysyy Suomessa. Sitä ei saa ehdoin tahdoin vaikeuttaa. Lisäksi logistiikkakustannukset vaikuttavat koko yhteiskuntamme kilpailukykyyn ja välillisesti kotitalouksien ostovoimaan.”

Lisätietoja:
liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja Ari Jalonen
050-512 0851