Siniset Nuoret: Ei leikata turvallisuudesta – maanpuolustuksen rahoitus on korjattava!

toukokuu 18, 2018 | Uutiset

Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) kertoi aamulla puolustusministeriön hallinnonalaan liittyvistä säästötavoitteiden aiheuttamista ongelmista. Puolustusministeriössä on toteutettu säästöohjelmaa, mutta toimenpiteet eivät vieläkään riitä hallituksen asettamien säästötavoitteiden toteuttamiseen.

Siniset Nuoret on tyytyväinen, että puolustussektorille suunniteltujen säästövaatimuksten kohtuuttomuus on vihdoin nostettu esille. Siniset Nuoret kannattavat puolueensa tavoin naisten maanpuolustusosallistumisen vahvistamista, joten olisi väärin ja haitallista, jos siitä jouduttaisiin leikkaamaan. Toisin kuin esimerkiksi Keskustanuoret valheellisesti ovat esittäneet, emme hyväksy ajatusta kieltää naisilta vapaaehtoinen palvelus.

“Vahva maanpuolustus on jokaisen suomalaisen turva ja valtion ydintehtävä. Puolustusministerin kertoma leikkauslista osoittaa, että kaikki helpot ja järkevät leikkaukset on puolustuksen sektorilta jo tehty. Jos säästölinjalla jatketaan, seuraavaksi kärsii Suomen puolustuskyky”, sanoo Sinisten Nuorten puheenjohtaja Tiina Ahva.

“Vetoan hallitukseen ja pääministeri Juha Sipilään, että Suomen maanpuolustusta ei vaaranneta kitsastelulla. Puolustusvalmius ei ole säästökohde. Puolustuksesta ei pidä leikata enää senttiäkään, jos vaihtoehdot ovat tällaiset!” vetoaa Ahva.

Lisätietoja:

Tiina Ahva
puheenjohtaja, Siniset Nuoret
3. varapuheenjohtaja, Sininen tulevaisuus
tiina.ahva@gmail.com
P. 050 434 6920