Sinisten Elovaara: Lastensuojelun asiakasmäärää Tampereella rajoitettava 30 lapseen työntekijää kohden

toukokuu 21, 2018 | Uutiset

Sinisten varapuheenjohtaja, kansanedustaja Tiina Elovaara on jättänyt Tampereen kaupunginvaltuustossa valtuustoaloitteen lastensuojelun sosiaalityön asiakasmäärän rajoittamisesta 30 lapseen työntekijää kohden.

”Helsingissä on tehty valtuustoaloite, jossa edellytetään tätä rajausta, ja aloite on hyvällä todennäköisyydellä menossa läpi. Nyt on Tampereen vuoro tarkastella tilannettaan”, Elovaara toteaa. Hän toivoo, että aloite saa tukea yli ryhmärajojen.

Elovaaran mukaan lastensuojelutyö on kriisissä.

”Lastensuojelun sosiaalityön resurssien riittämättömyys on uhka lastensuojelutyön laadukkaalle ja lainmukaiselle toteutumiselle.”

Sosiaali- ja terveysministeriön asettaman selvityshenkilön Aulikki Kanaojan maaliskuussa 2018 julkaistussa väliraportissa arvioidaan, että 40 % palveluiden järjestäjistä sosiaalityöntekijöiden asiakasmäärät ylittävät valtakunnallisen keskimäärän (30 asiakasta).

Elovaara toivoo, että kaikissa kaupungeissa ja kunnissa tarkastellaan nyt tosissaan sitä, minkälainen asiakasmäärä lastensuojelussa on.

”Lastensuojelutyössä on ehdottoman tärkeää, että on riittävästi aikaa asiakkaiden kohtaamiseen ja asioiden selvittelemiseen”, Elovaara painottaa.

Lisätietoja:
Tiina Elovaara
puh. 050 386 8706