SININEN LINJA SOSIAALITURVAAN

Sininen politiikka vahvistaa tavallisen suomalaisen taloudellista asemaa ja ylläpitää tasa-arvoista yhteiskuntamallia. Kaikkein heikoimmassa asemassa oleville annetaan perusturvaa ilman ylimääräistä byrokratiaa. Matalapalkkaisille maksetaan palkkansa päälle käänteistä tuloveroa, joka tekee työnteosta aina kannattavaa.

Siniset ovat Suomen uudistaja. Hyvinvoinnin ylläpitäminen vaatii tukijärjestelmien jatkuvaa päivittämistä. Työn murros pakottaa sosiaaliturvan ottamaan huomioon joustavasti erilaiset työn muodot. Sosiaaliturvamallin pitää olla työntekoa mahdollistava eikä estävä. Ainoa mahdollisuus pitää yllä hyvää sosiaaliturvan tasoa on kansalaisten oikeuksien ja velvollisuuksien tasapaino.

Siniset tahtovat perusturvaa, joka toimii huonojen aikojen turvaverkkona, mutta kannustaa samalla henkilökohtaiseen vastuun kantamiseen. Ensisijainen vastuu omasta elämästään on aina yksilöllä itsellään. Vastaavasti apua tarvitessaan kansalaisen on saatava sosiaaliturva ilman odottelua ja byrokratiaa. Tämän saavuttamiseksi on uskallettava uudistaa vanhat toimimattomat rakenteet.

 

Sinisiä linjauksia sosiaaliturvasta:

Koko sosiaaliturvaohjelma löytyy TÄÄLTÄ. Klikkaamalla allaolevia ruutuja pääset lukemaan avauksistamme tarkemmin.